preskoči na sadržaj

Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb

 

Svim Erazmusovcima i onima koji će to tek postati sve najbolje želi školska Erasmus+ grupa smiley

Sretan Božić i sretna 2021!


Aktivnost FoodArt

našeg E+ projekta BonApp okončana je izborom najboljih skulptura po izboru publike i povjerenstva. Nije bilo lako odabrati između izvrsnih kreacija koje možete vidjeti na našoj virtualnoj izložbi.

Odabrane skulpture možete vidjeti na plakatima!

Za ljubitelje slagalica:

PopFoodArt

ArtFoodArt

 


Erasmus+ dani 2020

Naša škola sudjeluje u Erasmus+ projektima od 2015-te godine i veseli nas da smo se u ovom periodu obogatili novim iskustvima, znanjima, putovanjima, stekli nove prijatelje i prezentirali sebe, svoju školu, grad i zemlju u školama širom Europe.

Započeli smo s projektom "VEAC; Values, the Essence of an Active Citizen", a trenutno sudjelujemo kao partneri u tri projekta: "Swot Scouts", "I.D.E.A. Together we can!" i "Bon Appetite, Europe!".

15 -18.10. obilježeni su Erasmus+ dani kako bi se promoviralo i zainteresiranima prezentiralo mogućnosti programa.

Mi smo se ove godine odlučili za radionicu na temu europskog filma s namjerom naglašavanja važnosti europskih kulturnih sadržaja u Erasmus+ programu.

Na nastavi Povijesti osmi razredi su pogledali film "Europa, Europa" koji se sadržajno preklapa s gradivom na temu drugog svjetskog rata. Na nastavi Njemačkog jezika nastavlja se razgovor o filmu.

Erasmus+ grupa bavi se animiranim filmom "The Secret of Kells" promišljajući što obilježava ovaj film kao europski.

Filmove gledamo i analiziramo na stranici European Film Factory, kreiranoj s namjenom integracije filmskih sadržaja u školske kurikulume i razvitka medijske kulture.

 
 

Europski dan jezika, 26. rujna

Fewthings4EDL

Obilježavanje Europskog dana jezika je već postalo naša tradicija. Aktivnosti često povezujemo s našim Erasmus+ i eTwinning projektima. Cilj nam je razvijati motivaciju za učenje jezika i pozitivan odnos prema kulturnoj raznolikosti Europe.

U proteklom tjednu imali smo niz aktivnosti povodom ovog dana.

Peti i šesti razredi su na satovima Likovne kulture dizajnirali majice EDL-a.

Šesti c razred se bavio porijeklom našeg jezika i učio glagoljicu. Učenici su oslikali inicijale svojih imena na ovom starom hrvatskom pismu.

Sedmi b razred je naučio pjevati češku pjesmu Škoda lásky.

Dvije učenice šestog razreda podijelile su s nama kuharski recept na njemačkom.

Ako se želite zabaviti s nama učeći pozdrave na raznim europskim jezicima, izradili smo igru SayBok.

Za naš događaj možete glasati na Fewthings4EDL!!!!

 

Organizacijia: Barbara Bošnjak, Vlasta Kovačević Herzog, Ivana Mijatović Jurić i Petra Mišković Milavec.


BonAppFoodArt

Ova aktivnost je provedena u svim petim, šestim i sedmim razredima škole na nastavi Likovne kulture.

Odabrane radove možete pogledati na izložbi na twinspace-u.

Četiri najbolja rada prema broju oznaka "sviđa mi se" i četiri prema odabiru učitelja koji su sudjelovali u provedbi aktivnosti, će biti posebno izložena u rujnu.

Virtualni sastanak povjerenstva


11.6.2020. Izvrsna videokonferencija s razmjenom iskustava o virtualnoj školi na kojoj su sudjelovali učitelji i učenici sve četiri partnerske škole.


Mobilnost u Češku Republiku se odgađa za školsku godinu 2020/21. radi pandemije COVID-19. Virtualna komunikacija i suradnja se nastavljaju.


Sjećanja na Španjolsku

12. do 18.siječnja 2020. sudjelovali smo na projektnim aktivnostima u Gijónu u Španjolskoj. Naš glavni projektni koordinator, škola Colegio Virgen Mediadora - Fundación Educativa Francisco Coll pripremila je dva događaja, jedan je edukacija učenika, drugi razmjena znanja učitelja. Našu školu je predstavljalo šest učenika sedmih razreda i pet učitelja. Među organiziranim aktivnostima se ističu igre upoznavanja, eTwinning radionica, vježbe pažnje... Najviše nas se dojmila radionica pripremanja tradicionalnih španjolskih jela koju su zajedno vodili učenici, učitelji i roditelji. Posjetili smo siranu, prešu jabuka i Oviedo, glavni grad pokrajine Asturije. Pamtimo srdačnost i toplinu naših domaćina i željno očekujemo mogućnost uzvratnog posjeta.

Uređivanje panoa u školi nakon povratka iz Španjolske

 

Degustacija sira na Učiteljskom vijeću nakon puta u Španjolsku

 

U Gradskoj vijećnici u Gijónu u Španjolskoj

 

 


Ime i prezime: Tvrtko Horvat

Državljanstvo: RH

Mjesto rođenja: Zagreb

Napomena: Tvrtko predstavlja našu školu u projektu BonApp i sudjeluje u svim projektnim događanjima te vodi o tome dnevnik. 

Odabran je logotip projekta! Prijedlog dolazi iz Španjolske.

Bravo, čestitamo! smiley


Logo natječaj, završna faza

Ne smije se glasati za logotip iz svoje škole

Obavezno je napisati ime i komentar

http://www.tricider.com/brainstorming/3JqWRuKZlRZ
Erasmus+ dan u školi 11.10.2019.

11. listopada 2019. u posljepodnevnim satima u Erasmus+ kutku u glavnom školskom hodniku svim učenicima i roditeljima su predstavljena 4 Erasmus+ projekta u kojima škola sudjeluje ili je sudjelovala.

VEAC: Values – the Essence of an active Citiyen 2015.-2017. , naš prvi Erasmus+ projekt koji se bavio tradicionalnim vrijednostima partnerskih zemalja.

I.D.E.A. Together we can! 2018.-2020. projekt o inkluziji u kojem djeca s teškoćama u razvoju aktivno sudjeluju i odlaze na mobilnosti.

SWOT Scouts 2018.-2020., projekt usmjeren na razvoj emocionalne inteligencije i socijalnih vještina.

Bon Appetite Europe! 2019.-2021. projekt koji nas uči gastronomiji kao dijelu europskog kulturnog nasljeđa.

Promotori projekata su učenici koji su aktivni sudionici svih projektnih aktivnosti i koji sudjeluju u projektnim mobilnostima. Uz prezentaciju projekta govorilo se o vlastitom iskustvu tijekom putovanja i znanjima koja su stekli sudjelujući u projektu. U Erasmus + kutku je postavljena izložba predmeta koje smo donijeli s putovanja i predstavljaju sve zemlje partnere. Učenici su mogli sudjelovati u digitalnim igrama slaganja puzzli s logotipovima projekata i kartom Europe te odigrati slušnu igru „Prepoznaj koji je to jezik“.

 


Europski sportski tjedan 23. - 30. rujna 2019.g.

U petak, 27. rujna 2019.g. sportskim igrama i atletikom smo obilježili Europski školski sportski dan 2019.g. Ova inicijativa je poticaj mladima u kretanju, bavljenju sportom i zdravijem načinu života.

Kod nas u školi su organoizirane ekipne sportske igre graničar i rukomet te ciklično kretanje iz domene atletike za učenike razredne nastave. Za učenike viših razreda također su održane sportske ekipne igre u nogometu, rukometu, odbojci i badmintonu te ciklično kretanje 2019 metara.

Učenici 5. i 6. razreda su na nastavi Likovne kulture kreirali pano Europski sportski tjedan kojim promoviraju vožnju biciklom i zdrav život.

Učitelji su se pridružili učenicima u aktivnosti cikličnog kretanja, a podršku je dala i ravnateljica aktivno se uključivši u ciklič

Čitava manifestacija je popraćena popularnom glazbom i upoznavanjem djece sa značajem Europskog sportskog tjedna. Kroz ovu aktivnst promoviramo i europske projekte u kojima sudjelujemo, posebno tekuće Erasmus+ projekte Swot Scouts, I.D.E.A.Todether we can! i naš novi projekt Bon Appetite, Europe!

Organizator ove aktivnosti je profesor TZK Antun Smiljanić uz asistenciju prof. Ante Orlovića.


Europski dan jezika 26.rujan 2019.

Europski dan jezika događaj je koji se već tradicionalno obilježava u našoj školi. I ove godine bilo je veselo i zabavno.

Profesorica Engleskog jezika Vivian Petković priredila je poučnu čajanku na kojoj smo imali priliku ne samo kušati različite vrste čaja, već i čuti zanimljivo predavanje o porijeklu i uzgoju ove drevne biljke.

Uz prigodnu glazbu iz svih dijelova svijeta uživali smo i družili se cijelo poslijepodne. Za vrijeme velikog odmora profesorica Njemačkog jezika Ivana Mijatović Jurić je uz asistenciju profesorice Likovne kulture Vlaste Kovačević Herzog i školske pedagoginje Lane Trojnar organizirala međurazredno natjecanje u jezičnim igrama. Pored računalnih igara pod nadzorom Marka Milkovića i Frana Gerića, igre gađanja s  Wilhelmom Thellom i Mirkom Raičem i njemačkim uz asistenciju učenice Vanesse Puljić bio je tu i zanimljiv izazov vezan uz osnove albanskog jezika koji su priredile učenice Dea Muhadri i Valerija Lekaj. Pobjedu su odnijeli predstavnici 8.a razreda koji su osvojili slatkiše za cijeli razred.


1. rujna 2019.g. započinjemo Erasmus+ projekt BonApp.

Glavni koordinator je škola Colegio Virgen Mediadora - Fundación Educativa Francisco Coll iz Gijóna u španjolskoj pokrajini Asturiji. Partnerske škole su Zakladni skola a materska skola iz Hranica u Češkoj Republici, Agrupamento de Escolas Cego do Maio iz Póvoe de Varzim kraj Porta u Portugalu i Osnovna škola Otona Ivekovića iz Zagreba u Hrvatskoj.

Glavna tema projekta je tradicionalna kuhinja, odnosno gastronomsko naslijeđe Europe. Nositelji projekta su učenici svih sedmih razreda. Očekuje nas niz projektnih aktivnosti, zanimljiva putovanja i nova poznanstva. Posebno veseli što ćemo ponovno raditi s našim prijateljima iz Povoe de Varzim koji su nam bili partneri u Erasmus+ projektu VEAC. Naše domaćinstvo je planirano za prosinac 2020.g. kada će nas posjetiti učenici iz sve tri partnerske škole.

Jesenje aktivnosti započinjemo registriranjem na eTwinning portalu gdje je već kreiran twinspace projekta BonApp. Predstavit ćemo se partnerima našim foto i video uratcima i započeti rad na online natječaju za logotip projekta.

Projekt će trajati dvije školske godine.


projekt

Bon Appetite, Europe!

1.9.2019.- 31.8.2022.

Tema:

Gastronomija, kulturna baština Europe

Glavni koordinator:

Colegio Virgen Mediadora - Fundación Educativa Francisco Coll, Gijón, Španjolska

Partneri:

Zakladni skola a materska skola Hranice,Struhlovsko, prispevkova organizace iz Hranica, Češka Republika
 
Agrupamento de Escolas Cego do Maio, Póvoa de Varzim, Portugal
 
Osnovna škola Otona Ivekovića, Zagreb, Hrvatska.

 

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb / Stjepana Pasanca b.b., HR-10090 Zagreb / www.os-oivekovica-zg.skole.hr / ured@os-oivekovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju