preskoči na sadržaj

Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb

 > Vijesti
Vijesti

Odgoj za volontiranje u osnovnoškolskim klupama

Autor: Vedrana Gregurić, 5. 5. 2015.

Ove školske godine naša škola sklopila je partnerstvo s Volonterskim centrom Zagreb u projektu „Odgoj za volontiranje u osnovnoškolskim klupama“.

U projektu sudjeluje pet osnovnih škola: OŠ Otona Ivekovića (Zagreb), OŠ Pavleka Miškine (Zagreb), OŠ Vladimira Nazora (Zagreb), OŠ Grohote (Šolta) i OŠ Stobreč (Split).

Projekt je podržan od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Cilj programa je potaknuti razvoj odgoja za volontiranje kao oblika izvannastavne aktivnosti u osnovnim školama.

Sudjelovanjem u ovom projektu naša škola želi potaknuti i osnažiti učenike da kroz osobni doprinos za druge i/ili opće dobro razvijaju svoje socijalne vještine i stavove za pozitivne vrijednosti u društvu.

Ovim projektom obuhvaćeni su učenici 4-ih i 6-ih razreda. Projekt uključuje provedbu radionica za učenike te priprema i sudjelovanje učenika u volonterskoj akciji tijekom nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“.

Radionice i akciju s učenicima provoditi će studentice i apsolventice Zagrebačkog sveučilišta koje su odabrane od Volonterskog centra Zagreb.

Projekt vodi stručna suradnica u školi Jadranka Bašić Parić, dipl. defektologinja-soc. Pedagoginja.
CMS za škole logo
Osnovna škola Otona Ivekovića Zagreb / Stjepana Pasanca b.b., HR-10090 Zagreb / www.os-oivekovica-zg.skole.hr / ured@os-oivekovica-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju